Aanbouwverzekering vanaf kiellegging

Aanbouwverzekering vanaf kiellegging

Aanbouwverzekering

Wanneer uw schip nog in aanbouw is, dan kunnen wij voor uw schip een aanbouwverzekering leveren. Een dergelijke polis dekt schade door alle ‘van buiten komende onheilen’ voor het casco en alle voor de afbouw bestemde materialen. Ook de wettelijke aansprakelijkheid is in dezelfde polis verzekerd. Hetzelfde geldt voor de eerste proefvaart.

Ook het transport, voor de te waterlating is op deze verzekering meeverzekerd, evenals de proefvaart.

Let op: voor volgende vaarten na de eerste proefvaart heeft u dan wel een ‘normale’ verzekering nodig. Bovendien kunnen gereedschappen zijn mee verzekerd. Maar persoonlijke ongevallen meestal NIET meeverzekerd!

Deze aanbouwverzekering is mogelijk vanaf de kiellegging totdat het volledig gereed is voor de vaart.

Vraag geheelvrijblijvend een offerte bij ons aan. Doe dit wel zo compleet mogelijk.

Verbouw, opknapbeurt of refit

Wanneer een boot langere tijd intensief is gebruikt zal er een dag aanbreken dat er kostbare en noodzakelijke vervangingen en wijzigingen nodig zijn. Het interieur, de technische installatie of de zeilgarderobe moet na een aantal jaren worden vervangen.

We noemen dat een ‘refit’. In de loop der jaren zijn bovendien de mogelijkheden voor comfort aan boord, zoals elektriciteit, elektronica en waterbehandeling, aanzienlijk veranderd. Om die reden zal een ‘refit’ wellicht sneller wenselijk zijn.

Ook de normen voor veiligheid, navigatieapparatuur en zeilvoering zijn veranderd. Zo’n opknapbeurt geeft u in ieder geval de gelegenheid om de luxe aan boord aanzienlijk te verbeteren. Met een gedegen opknapbeurt wordt uw schip werkelijk ‘beter dan nieuw’.

Als uw jacht aan een ‘refit’ toe is kan het gebeuren dat deze voor langere tijd uit de vaart gehaald wordt. Dan s het verstandig om een verbouwverzekering voor uw boot af te sluiten. Zowel het casco is dan verzekerd als eventuele gereedschappen, dit naast de aansprakelijkheidsverzekering.

De Aanbouwverzekering / verbouwverzekering eindigt na het gereedkomen en wordt dan omgezet in een bootverzekering, woonbootverzekering.