ongevallen verzekering

Een ongeval kan gebeuren, daarom een ongevallen verzekering

Dan is het goed dat U de bootverzekering uitbreiden met een ongevallen verzekering voor opvarende. U bent dan samen met andere passagiers verzekerd van een uitkering als er na een ongeval aan boord sprake is van blijvende invaliditeit of overlijden. Dit geldt ook als u aan boord en van boord gaat. Maar ook als u tijdens een recreatief verblijf bent van een andere boot.

De mogelijkeheden

De maximale hoogte, van de ongevallen verzekering, is afhankelijk van het gekozen variant

Variant  Overlijden  Blijvende invaliditeit
Variant 1

10.000

15.000

Variant 2

20.000

30.000

Variant 3

30.000

45.000

Als er een ongeval is gebeurd kunt u ook rekenen op

  • Wordt u door een ongeval blijvend invalide? Dan krijgt u een uitkering voor blijvende invaliditeit. Bekijk het uitkeringsoverzicht in de voorwaarden voor de hoogte van de uitkering.
  • Als  binnen 12 maanden na het ongeval er nog niet is vastgesteld hoe invalide u bent, dan wordt ook de wettelijke rente vergoedt.

Maar wat als……

Als u in het ziekenhuis moet worden opgenomen door het ongeval? Dan ontvangt u € 25,- voor elke dag die u bent opgenomen (tot maximaal € 1.500,- per ongeval), als u een ongevallen verzekering bij heeft gesloten.

Als u overlijdt door een ongeval, wordt het verzekerde bedrag voor overlijden uitgekeerd dat u heeft gekozen. Stel dat u en uw verzekerde partner allebei overlijden door hetzelfde ongeval, en dat u minstens één verzekerd kind achterlaat. Dan wordt de uitkering verdubbeld voor u beiden. Dit wordt ook gedaan als u binnen 12 maanden na elkaar door verschillende ongevallen overlijdt.

Voorwaarden

Als u deze aanvullende verzekering op uw bootverzekering afsluit is het van belang om goed de voorwaarden.