Europeesche Verzekeringen

De rol van Europeesche Verzekeringen?

Alle financiële producten op deze website worden ondergebracht bij Europeesche Verzekeringen. De overeenkomst tussen u en Europeesche Verzekeringen komt tot stand door bemiddeling van Henskens Yachtverzekeringen / Bootverzekering berekenen.nl.  Dit betekent dat Henskens yachtverzekeringen uw aanspreekpunt is. Bij de aanvraag van financiële producten wordt gevraagd om persoonsgegevens. Deze gegevens worden binnen Europeesche Verzekeringen en Henskens Yachtverzekeringen zorgvuldig behandeld conform de wettelijke regels, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens.

Voordelen Europeesche Verzekeringen van de samenwerking met Henskens Yachtverzekeringen

  • Direct online verzekering afsluiten
  • Tevredenheidsgarantie: 14 dagen bedenktijd
  • Snel en simpel verzekeren
  • Professionele schadehulp
  • Telefonische helpdesk
  • Uitgebreide klantenservice van Henskens Yachtverzekeringen

Over de Europeesche

Europeesche Verzekeringen is een onderdeel van ASR Nederland. Europeesche heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van schadeverzekeringen aan particulieren op het gebied van vrijetijdsbesteding en vervoer.

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1907…

De grondslag van de Europeesche is in 1907 gelegd door Max von Engel. Deze Hongaarse houthandelaar stond met zijn zoon op een perron te wachten. Hij zag dat het roet en de vonken van een stoomlocomotief zijn koffer beschadigden en vroeg zich af of hij zijn bagage tegen risico’s als diefstal, verlies en brand kon verzekeren. Dat bleek niet gebruikelijk. Terwijl de weinige mensen die in die tijd met vakantie gingen, meestal kostbare bagage bij zich hadden. Verlies of schade zou dus ernstige financiële gevolgen voor de eigenaar betekenen.

Zegelverzekering

Na enig speurwerk ontdekte Max von Engel dat het wel mogelijk was een transportverzekering af te sluiten. Dit was echter een ingewikkelde en tijdrovende bezigheid. Hij kwam op het idee om naast de gebruikelijke transportverzekering een zegelverzekering in te voeren. Met deze zegelverzekering kon elke zending voor de totale duur van de reis tegen alle schade worden verzekerd door eenvoudig een zegel op het treinkaartje te plakken.

Exclusief contract

In 1907 richtte Von Engel in Boedapest de Europäische Reisegepäck-Versicherungs-A.G. op. Hij sloot een contract met de Hongaarse Staatsspoorwegen, waardoor zijn maatschappij gedurende 25 jaar het exclusieve recht had via deze spoorwegen reisbagageverzekeringen te verkopen. Al snel concentreerde Von Engel zich volledig op reisverzekeringen en streefde hij naar een netwerk van zustermaatschappijen in heel Europa. In 1928 had hij maar liefst 22 vestigingen, verspreid over de grote Europese steden.

De Nederlandse vestiging

De Nederlandse ‘Europeesche’ werd op 25 mei 1920 in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen opgericht onder de naam NV Europeesche Goederen- en Reisbagage-Verzekering Maatschappij. Richard Botman, voormalig stationschef te Hoorn, werd de eerste directeur van de Nederlandse vestiging in Amsterdam. Na de oorlog nam de welvaart snel toe en kregen Nederlanders financiële ruimte voor vakanties en vrije tijd. Hiermee groeide de behoefte aan reisverzekeringen, wat gunstig uitpakte voor de Europeesche, die begin jaren vijftig de enige reisverzekeraar in Nederland was. De meeste vakanties werden eerst nog in eigen land gevierd, maar daar kwam in de jaren zestig verandering in.

De huidige Europeesche

Door de jaren heen zijn steeds meer mensen gaan reizen. Het toerisme nam een enorme vlucht en de Europeesche volgde nauwlettend de groeiende behoefte aan vrijetijdsverzekeringen. Hieruit is de moderne reisverzekering gegroeid, die jaarlijks miljoenen vakantiegangers beschermt tegen schade tijdens reis en verblijf. Maar daar is het niet bij gebleven. Ook bijvoorbeeld caravanverzekering, camperverzekering, bootverzekering en oldtimerverzekering zijn onderdeel van het assortiment. Momenteel is de Europeesche dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen.