Oldtimerverzekering

De beste oldtimerverzekering voor uw klassieker

Een klassieke auto vertelt een verhaal. Over een roadtrip, over de restauratie. Over clubmeetings of vakanties. Over de goede momenten in het leven. En soms over pech en schade. Ook dát kan trouwens mooie verhalen opleveren. Mits uw oldtimer goed is verzekerd: de Oldtimerverzekering van Europeesche Verzekeringen.

Oldtimerverzekering met eerlijke premie

Het verzekeren van oldtimers en klassieke motoren is ons vak. U merkt dit aan de uitstekende dekking en heldere voorwaarden van onze Oldtimerverzekering. En aan de eerlijke, lage premie – als u weinig rijdt, betaalt u minder. Maar ook aan de grote vrijheid, want u bepaalt zélf wat onze Oldtimerverzekering dekt. Zoals diefstal en schade door brand, of rechtsbijstand en pechhulp in heel Europa.

Voordelen van onze oldtimerverzekering

Onze oldtimerverzekering is goedgekeurd door de FEHAC. Bent u FEHAC-lid? Dan krijgt u 10% korting op de premie. De FEHAC is belangenbehartiger van eigenaren van historische voertuigen van 25 jaar en ouder. Zij weten als geen ander waar een perfecte Oldtimerverzekering aan moet voldoen.

Uw premie oldtimerverzekering is afgestemd op de kilometers die u aflegt en de periode waarin u rijdt. Wel zo eerlijk als u alleen ‘s zomers de weg op gaat.

Oldtimerverzekering ook geschikt voor klassiekercollecties

Heeft u een klassiekercollectie? Dan kunt u alle auto’s in één collectieverzekering onderbrengen. Bel onze experts: +31 20 6515253 voor een vrijblijvende offerte.

Oldtimerverzekering, onze voorwaarden

 • Uw auto is minimaal 25 jaar oud en u rijdt maximaal 7.500 kilometer per jaar.
 • Het is een auto die als verzamelobject kan gelden en waarvoor een merkenclub bestaat.
 • De Oldtimerverzekering is alleen voor recreatief gebruik. Voor de dagelijkse kilometers hebt u een tweede auto op naam.
 • Is de auto een youngtimer van bouwjaar 1971 of jonger? Dan accepteren we alleen auto’s die rijden op benzine en met een minimale taxatiewaarde van € 5.000.
 • Wij kunnen uw oldtimer alleen verzekeren als u hier een FEHAC goedgekeurd taxatierapport voor heeft. Wij volgen de FEHAC-richtlijnen en de FEHAC-lijst met door hen goedgekeurde taxateurs.Klik hier voor deze lijst en meer informatie.

Voordelen

  FEHAC-lid? Dan 10% extra korting

√  Seizoensrijder? Profiteer van het zomertarief

  Voor recreatief gebruik, dus aantrekkelijke premie

Wat is verzekerd

Dit is verzekerd WA WA / beperkt casco WA / allrisk
Schade aan anderen (WA)        √
Hulpverlening  √      √
Brand      √
Diefstal      √
Storm   √   √
Hagel   √   √
Transportschade   √   √
Schade die u aan uw oldtimer heeft veroorzaakt   

Wat kunt u zelf kiezen?

 • Pechhulp buitenland
 • Schadeverzekering inzittenden
 • Ongevallen inzittenden
 • Verhaalservice extra
 • Rechtsbijstand
 • Taxatie (FEHAC)